Patent Alma

Patent Alma 

Patent alma bir fikrin korunması amacını taşımaktadır. Bir fikri korumak aynı zamanda ticari ilişkiler bütünü içinde girişimcinin zarar görmesini engelleyerek girişimi teşvik etme anlamı da taşımaktadır. Şu halde patent konusu ülkemizde en fazla ihtiyaç duyulan konulardan biridir. Bu bağlamda çeşitli özendirici çalışmalar yapılmakla birlikte henüz yeterli inovatif gelişim sağlandığı söylenemez.

Ülkemizde yenilikçilik zayıftır. Çeşitli siyasal ve ekonomik sınıflandırmalar arasında yer alan ve bir tür antropolojik değerlendirme de sayılabilecek “Doğulu Toplum” tasnifine uygun tavırlar sergileyen ülkemiz yenilikçilik konusunda iyi bir noktaya henüz ulaşmamıştır. Ünlü bir iktisatçının doğulu toplumlar ve batılı toplumlar arasındaki farkları kategorize ettiği ve Kalkınma Ekonomisi derslerinde okutulan görüşleri özetle doğulu toplumların çalışmak istememesi gibi absürt bir tez karşımızdadır. Bu teze uygun hareket ederek inovasyon kelimesinden bile uzak kalabiliriz veya tezi tamamıyla yok sayarak iyi fikri ve sinai gelişimlerle dünya pazarına yönelebiliriz.

Patent Alma Süreci

Patent alma konusu tüm bunlar için atılacak ilk adımdır. Ülkemizde yılda alınan patent sayısı neredeyse Afrika ülkelerinde alınan patent sayısına yakındır. Geliştirici adımların etkinliği tartışmalıdır. Çeşitli yapısal reformların da bu konuda etkili olduğu varsayılabilir. Bu yapısal reformlara karşıt reformlarla bu konuda kimi çözümlerin üretilebileceği tartışılmaktadır. Bunlar arasında kimi sektörlerde yer alan ürünlerdeki uluslararası geçerli patent hükümlerinin yok sayılmasıdır ki sonu olmayan bir maceradan başka bir şey değildir.

Patent alma konusunda en gelişkin ülkeler halen Batılı ülkeler olmakla birlikte Hindistan, Güney Kore, Çin gibi çeşitli Asya devlerinin de onlara yaklaştığı söylenebilir. ABD Ulusal İstihbarat Merkezi’nin Aralık 2012 tarihli raporu 2030 yılında Hindistan gibi ülkelerin ABD dahil bütün batılı ülkelerden daha büyük bir ekonomik güç olacağı yönündedir.  Kuşkusuz bunun altında güçlü bir inovasyon güdüsü bulunmaktadır.

Patent Almak İçin Nereye Başvurulur?

Patent konusunda yetkili merciilerin bulunduğu kaliteli ve referansları olan bir patent firmasıyla iletişime geçin.

Patent konusunda uzman, marka patent vekilliği firmaları, icatların tescil altına alınarak korunması açısından müracaat sahibinin yapması gereken işlemleri bizzat yürütmektedir. İcatların tescillenmesi, tescil ile kazanılan hakları korumaya dahil edilmesi, tescilli olan icatların diğer kişiler veya işletmeler tarafından icra edilmesine mani olunması, ihlal edilen tescilli icatlar hakkında ilgili şahıslar aleyhinde hukuki işlemlerin başlatılması ve daha pek çok işlemler patent firmalarının danışmanlığında yürütülmektedir.

Patent; üretilen bir icadın korunmaya dahil edilmesi açısından tescil sürecini kapsar. İcatların tescil alması, oldukça zorlu, meşakkatli ve birazda sabır isteyen işlemlerdir.

Ücretsiz Patent Sorgulama

Patent konusunda uzman danışmalık hizmeti almak hem zamanınızdan hemde bütçeniz  için bir kazançtır.

Ücretsiz patent sorgulama linkinde isteğiniz patenti ücretsiz olarak sorgularayarak Efor Patent’in deneyimli kadrosundan ücretsiz olarak destek alabilirsiniz.

https://www.eforpatent.com.tr/patent-sorgulama/

Patent Alma Ücreti

Patent Alma Ücreti  ne kadar olduğunu merak ediyorsanız Efor Patent uzmanları ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.