Efor Patent, TEKNOFEST ve ISIF’e katıldı.

İSİF-TEKNOFEST

Efor Patent Ekibi ”TEKNOFEST ve ISIF” etkinliklerine katıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve Avrupa Patent Ofisi iş birliğiyle düzenlenen “ISIF Türkiye’nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’dir.

TEKNOFEST; teknoloji yarışmaları, uçuş gösterileri, etkinlikler, sergiler ve seminerler ile ziyaretçilerine çok faydalı etkinlikler sunuyor.

Uluslararası Buluş Fuarı (İSİF) birlikte organize edilmektedir.

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknoloji hamlesi geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

İlki 2018’de gerçekleştirilen Festivali ile; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak insanlarımızın teknolojiye olan ilgisini artırmayı amaçlamaktadır.

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI (ISIF)

Türkiye’nin milli teknoloji üretebilmesi için farkındalık oluşturmayı hedefleyen TEKNOFEST ile birlikte organize edilen İSİF ile buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, mucit ile yatırımcıyı buluşturulması hedeflenmektedir. Etkinliğinin yanı sıra düzenlenecek ulusal ve uluslararası çalıştaylarla ekosisteme destek verilmektedir.

ISIF; Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası yatırımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacındadır.

2016 yılında başlattığımız bu etkili girişim yıllar içerisinde gelişerek sadece Türkiye’de değil, uluslararası çapta büyük ilgi bulması, yapılan girişimin önemini ve gerekliliğini ortaya koymuştur.  Bu nedenle ISIF sürekli geliştirilen bir konseptle, yatırım görüşmeleri odaklı ve etkili bir fuar ve bilgi paylaşım merkezi haline gelmiştir.

Dünyada en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı olan ISIF, yine Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST ile birlikte ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi” hareketine katkı sağlamaya devam etmektedir. Temel hedefi, Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, halkla, üretici ve yatırımcıyla buluşturulmak olan ISIF, fuar etkinliğinin yanı sıra düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştaylarla da inovasyon ve patent ekosistemin bilgi paylaşım merkezi olmaktadır.

Pekçok ülkeden katılım alan  ISIF içeriğinde yer alan ve değerlendirmeler sonucu seçilen buluşlar, yurtiçi ve yurtdışından gelecek yatırımcı grupları temsilcilerine toplu sunum yapma, ticarileştirme şanslarını arttırma ve mentörlük alma olanağı bulmaktadır.

Her yıl ISIF içeriğinde düzenlenen “Uluslararası Buluş Yarışması” ise uluslararası jüri tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından ödüller sahipleri ile buluşturulmaktadır.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Efor Patent Genel Müdürü Savaş Gümüş;Uzman ekibimizle çok faydalı olduğuna inandığımız bu etkinliğe her yıl katılım sağlıyoruz. İletişime geçebildiğimiz katılımcı ve ziyaretçilerin, Sınai Mülkiyet Hakları konusundaki sorularını cevaplıyoruz. TEKNOFEST’in oluşturduğu farkındalıkla toplumumuzda inovasyon kültürü arttırılarak patentli ürünlerle katma değerli bir ekonomiye geçebiliriz.  Pekçok ülkeden yüzlerce öğrencinin girişimci ve öğrencinin bu organizasyona katılımı Türkiye’nin sahip olduğu küresel potansiyelin göstergesidir.  Teknofest’i öyle bir küresel marka haline getirebilmeliyiz ki; Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın patentli teknoloji geliştiren bir genç o fikri tanıtmak için Teknofest’e gelsin.” dedi.

TEKNOFEST ve ISIF

YARININ zengin şirketlerini veya ülkelerini görmek istiyorsanız, BUGÜNÜN Ar-Ge harcamalarına bakmalısınız! Hedefimiz, “Made in Turkey / Türkiye’de üretilmiştir” olmamalı. Hedefimiz, “Designed in Turkey / Türkiye’de tasarlanmıştır” olmalı. Türkiye dünyada hak ettiği yere ulaşması; Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek ürünler üreten, bu ürünlerini uluslararası pazarlara taşıyan, ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler ile mümkündür.

Efor Patent | Tescilleyin sizin Olsun